Konikspaarden drinken bij een meertje in de Egmondse duinen

Ontdek de Egmondse natuur

Van direct aan de zee en midden in de duinen tot aan weids landschap, polder en bollenvelden. De natuur in en om de drie Egmonden biedt een unieke variatie aan natuur. Ontdek deze te voet, met de fiets of vanaf het water.

Schotse hooglanders liggen te rusten in de Egmondse duinen

Duinen en strand

Het duingebied bij Egmond is onderdeel van het Noordhollandse Duinreservaat. Dit is één van de grootste natuurgebieden in ons land (ongeveer 20 kilometer lang en gemiddeld 2,5 km breed). Het Egmondse duingebied is een fantastisch gebied om te ontdekken, zeker in combinatie met polder en de dorpen (let op: je hebt een duinkaart nodig). 

Het strand van Egmond is ook zeker een bezoekje waard. In de zomer om te genieten van de zon, maar ook voor een lange strandwandeling. Wist je dat het strand van de gemeente Bergen (waar Egmond onder valt) een strand heeft met een lengte van 24 kilometer? Hier geniet je het hele jaar door van zand, de zee en fijne strandpaviljoens.

Wandelaars lopen met een hondje over een klinkerpad door de Egmondse duinen

Wandelen

Beleef de natuur van de Egmonden: het strand, de duinen en de polder.

Bekijk het uiteenlopende aanbod aan wandelroutes. Er is voor ieder wat wils!

Let op: voor sommige routes is een duinkaart nodig.

Wandelroutes
Wielrenners fietsen over een verhard pad door de bossen

Fietsen

Ontdek Egmond per fiets!

Ga op pad langs de historische drie Egmonden of trek er iets verder op uit naar de vuurtorens en andere badplaatsen van de kop van Noord-Holland.

In Egmond zijn er verschillende fietsverhuurders.

Fietsroutes