Auto's geparkeerd langs de Boulevard in Egmond aan Zee

Parkeren

Kom je met de auto naar Egmond aan Zee? Hier geldt het grootste deel van het jaar betaald parkeren. In de zomermaanden en op mooie dagen kun je gebruik maken van het (gratis) Transferium.

Betaald parkeren

maart t/m oktober: alle dagen van 10.00 tot 19.00 uur.

november t/m februari:
in de weekenden van 10.00 tot 19.00 uur. 

Parkeer je op straat? Dan betaal je € 2,30 per uur met een maximum van € 13,80 per dag.

In de blauwe zones mag je maximaal twee uur gratis staan. 

Bovengenoemde geldt voor Egmond aan Zee.

Gratis Parkeren

In de maanden juli en augustus op het Transferium

Wilt u zorgeloos naar het strand in Egmond aan Zee? Zonder parkeerstress? Parkeer dan uw auto op het transferium. Een pendelbus brengt u in 10 minuten zonder tussenstop naar het strand en weer terug. Helemaal gratis! 

Het transferium is open vanaf 10.30 uur in de weekenden en op doordeweekse dagen als volgens de weersvoorspellingen de zon flink gaat schijnen en de temperatuur boven de 25 graden komt. 

De eerste shuttlebus vertrekt vanaf het parkeerterrein (bij Tennisclub Hogedijk) naar Egmond aan Zee. De laatste rit is om 19.30 uur vanaf de boulevard in Egmond aan Zee naar het parkeerterrein. De bus rijdt iedere 30 minuten vanuit beide plekken (parkeerterrein en boulevard). De reistijd tussen de locaties is 10 minuten, zonder tussenstop.

Kijk voor meer informatie op: www.bergen-nh.nl

boulevard langs het strand van Egmond aan Zee met rij geparkeerde auto's

Gehandicaptenparkeerkaart

In Egmond mag je met je (Europese) gehandicapten-parkeerkaart overal gratis parkeren, dus zowel op gehandicaptenparkeerplaatsen als op andere openbare (betaald) parkeerplaatsen, met uitzondering van zone A. In zone A kun je met de gehandicaptenparkeerkaart en parkeerschijf maximaal 1,5 uur gratis parkeren.

Zone A is het gebied in het centrum van Egmond aan Zee, in en rondom de Voorstraat (de winkelstraat). Op deze website kun je de plattegrond met zones bekijken.

Tip

Parkeer je auto op een P+R in bijvoorbeeld Alkmaar (Bergermeer) en vertrek vanaf de P+R op de fiets naar Egmond aan Zee. De route van ongeveer 25 minuten is zeker de moeite waard.

Sowieso is het een aanrader om op de fiets naar Egmond aan Zee te gaan. Een prachtige route, het kost niks en je hebt altijd een parkeerplek!

Meer informatie over parkeren?

Ga naar de website van de gemeente Bergen: www.bergen-nh.nl