Afbeelding van een hond op het strand bij zonsondergang

Met je hond naar zee

Kom naar Egmond en neem je hond mee! De prachtige natuur in en rondom Egmond is niet alleen voor jou genieten, maar ook je hond voelt zich hier thuis!

Wil je weten in welke hotels, appartementen of andere vakantieverblijven je hond welkom is? Bekijk de mogelijkheden.

Vrouw met hond op het strand bij mistig weer

In de volgende hotels zijn honden welkom

Een hond ligt op het strand en kijkt over zee

Met je hond naar het strand

Ben je van plan om het strand te bezoeken met de hond? Er zijn een aantal periodes waarin honden zijn toegestaan. We lichten ze graag voor je uit.

In de zomer zijn aangelijnde honden altijd toegestaan op de activiteitenstranden. Op de overige stranden voor 10.00 uur en na 19.00 uur.

In de winter zijn loslopende honden overal toegestaan.

Klik hier voor meer informatie over Egmond met de hond.

Meer informatie
Stukje kaal duin met konikspaarden bij Egmond aan den Hoef

Honden in de duinen

Het duingebied in en rondom Egmond is het Noordhollands Duinreservaat. Hier zijn honden welkom op de wandel- en fietspaden mits ze (kort) zijn aangelijnd. In Egmond heeft de duinbeheerder enkele losloopgebieden aangewezen.

Waarom mogen honden niet overal in de duinen loslopen?

Honden brengen onrust teweeg in een natuurgebied. Het duingebied in en rondom Egmond is een leef- en rustgebied voor veel vogels en zoogdieren. Als een hond wild ruikt, wordt het jachtinstinct geprikkeld. Een hond wil het dier dan opsporen en vangen.

Bijna alle dieren die in het duingebied leven, zijn bang voor honden. De dieren vluchten en raken in de stress. Wil je meer lezen? Bezoek de website van PWN.

naar PWN