Afbeelding van gele en rode bollenvelden in Egmond

De drie Egmonden

De drie Egmonden zijn verschillende dorpskernen met allen een eigen functie, kenmerken en verleden. We vertellen je daar graag meer over.

Luchtfoto van de Abdij van Egmond en het dorp Egmond-Binnen

Egmond-Binnen

Egmond-Binnen heeft een rijke geschiedenis. Zo kun je in Egmond-Binnen een bezoek brengen aan de oudste abdij van Nederland: de Sint Adelbertusabdij, ook wel de Abdij van Egmond genoemd. Deze abdij diende in eerste instantie als klooster voor nonnen, vervolgens voor monniken. De abdij is nu nog steeds geopend voor bezoekers, zo worden er bijvoorbeeld rondleidingen aangeboden.

Geniet in het voorjaar van de kleurrijke bollenvelden rondom Egmond-Binnen.

Ook de horecagelegenheden in Egmond-Binnen zijn een bezoekje moeite waard.

Luchtfoto van de kustlijn bij Egmond aan Zee

Egmond aan Zee

Egmond aan Zee biedt heel veel mogelijkheden voor een gezellig dagje uit. Het dorp is ontstaan als een echt vissersdorp. De jaarlijks terugkerende Visserijdag viert deze geschiedenis. Breng eens een bezoekje aan het Maritiem Centrum met onder andere De Egmonder Pinck, een door vrijwilligers gebouwde replica van een Egmondse pink, die eeuwenlang gebruikt werd voor de kustvisserij. Ook een bezoek aan het Museum van Egmond is de moeite waard. Hier kom je van alles te weten over de geschiedenis van de drie Egmonden.Maak een mooie wandeling door de duinen of geniet van het strand. Vanaf het strand loop je direct het centrum in, met de gezellige Voorstraat en de boulevard, leuke winkeltjes en restaurants waar je heerlijk kan vertoeven!

Luchtfoto van de fundamenten van kasteel Egmond, met daarnaast de Slotkapel

Egmond aan den Hoef

In het centrum van Egmond aan den Hoef kun je de restanten van het Kasteel van Egmond terugvinden. Het slot is tijdens de tachtigjarige oorlog gesloopt in opdracht van Diederick van Sonoy, omdat hij bang was dat de Spanjaarden het Slot op den Hoef als uitvalsbasis zouden gebruiken. Bezoek  de fundamenten van het oude kasteel en leer alles over de rijke geschieden is van Egmond aan den Hoef in museum Huys Egmont. Breng eens een bezoekje aan de Slotkapel of de ernaast gelegen Galerie de Kapberg.