Fietsers op verhard pad in de duinen

Fietsen


Ontdek Egmond per fiets! Ga op pad langs de historische drie Egmonden of trek er iets verder op uit naar de vuurtorens en andere badplaatsen in de kop van Noord-Holland.
Heb je geen fiets meegenomen? Geen probleem. In Egmond heb je een ruime keuze aan fietsverhuurders. Scroll naar onder aan de pagina voor de verhuurders.

Bovenaanzicht van fietsers op een weg door de duinen

Historisch tochtje

Deze route is relatief kort, maar zit boordevol interessante plekken. Je fietst langs duinen, historische plaatsen en bollenvelden.
Lengte van deze route: 23,5 km.

Routebeschrijving
Molen in de Egmondermeer

Bergen, Egmond aan den Hoef en Alkmaar

Ontdek Egmond en omgeving.

De beschrijving van deze route begint in Bergen. Je fietst in de richting van Bergen aan Zee waarbij je door een prachtig stuk duinbos fietst. Je vervolgt je weg door de duinen naar Egmond aan den Hoef, waar je langs de restanten van Slot op den Hoef fietst. Verder door de polder naar Heiloo. In het bollenseizoen fiets je tussen de kleurrijke velden door. Tenslotte voert de reis richting Alkmaar.

Lengte van deze route: 32,5 km.

Tip!

De verschillende molens op je route zijn een bezoekje waard!

Routebeschrijving
Zicht over de fundamenten van kasteel Egmond op de Slotkapel

De Drie Egmonden

Met deze route fiets je langs alle bezienswaardigheden van de drie Egmonden: Egmond-Binnen, Egmond aan Zee en Egmond aan de Hoef.Lengte van deze route:  38 km.

Routebeschrijving
Omslag boekje routebeschrijving Fietsen langs sporen van WOII in Bergen, Egmond en Schoorl

Langs sporen van WO II

In de dorpen Bergen, Egmond en Schoorl vind je nog veel sporen van de Tweede Wereldoorlog.Deze route voert je langs dit stuk geschiedenis, én fiets je 40 km door het prachtige weide- en duingebied.

Routebeschrijving
Polderlandschap bij Egmond

Zee en meer

Een mooie fietsroute die je van de drie Egmonden langs Heiloo en het Bollendorp, Akersloot, Uitgeest, Castricum en weer terug richting Egmond voert.Je zou denken dat de naam Bollendorp verwijst naar bloembollen. De naam komt echter van bolle, wat heuvel betekent, zoals de Friese benaming terp. Deze route is 42 km. lang.

Routebeschrijving
Zicht op de Waagtoren in Alkmaar

Rondje Egmond aan Zee

Een mooie route vol afwisseling: kust, polder, duinen en stad. Weidse vergezichten, een gezellige stad, en als bonus, in het voorjaar, kleurrijke bollenvelden.

Kortom, het beste wat Noord-Holland te bieden heeft!

 Lengte van deze route is 40 km.

Routebeschrijving
Een kudde Drentse heideschapen in de Egmondse duinen

De duinen in

Met deze route beleef je een dagje zee, duinen en cultuurhistorie.

De Nederlandse duinen langs de Noordzee behoren tot de mooiste ter wereld. Als je door het Noordhollands Duinreservaat rijdt, begrijp je waarom.

Lengte van deze route is 47,5 km.Let op: voor deze route heb je een duinkaart nodig.

Routebeschrijving
Luchtfoto van de kustlijn van Egmond aan Zee

Badplaatsen langs de kust

Fiets van badplaats naar badplaats langs de Noordzeekust en geniet van de eindeloze vergezichten over de zee en het unieke duinlandschap.De route voert je vanuit Castricum door naar Egmond aan Zee, met zijn iconische witte vuurtoren, de J.C.J. van Speijk. Verder naar Bergen aan Zee.

Het tweede deel van de tocht brengt je meer het binnenland in, richting Alkmaar, waar een bezoek aan de historische Kaasmarkt niet kan ontbreken (alleen op vrijdag). Deze route is 49,5 km. lang.Voor deze route heb je een duinkaart nodig.

Routebeschrijving
Foto van vuurtoren Van Speijk in Egmond aan Zee

Lange Jaap en Van Speijk

Een mooie fietstocht door de kop van Noord-Holland. Op de route kom je twee vuurtorens tegen: de Lange Jaap in Den-Helder en de J. C. J. van Speijk in Egmond aan Zee. Daarnaast is er een hoop te zien tijdens deze route. Een kasteel, molens, landgoederen en een fort. Lengte van deze route is 115 km.Voor deze route heb je een duinkaart nodig.

Routebeschrijving

Fietsverhuur